Home PageInstrukcja

Instrukcja

 

Instrukcja rozpuszczania czekolady do domowego użytku. 

Przesypujemy czekoladę z opakowania doypack  do odpowiedniego naczynia np. miska spożywcza (nigdy nie umieszczamy czekolady w opakowaniu doypack w kuchence mikrofalowej) i umieszczamy go w kuchence mikrofalowej. Rozpuszczamy przy najmniejszej mocy kuchenki. Następnie wyjmujemy czekoladę z mikrofalówki mniej więcej raz na 60 sekund i dokładnie mieszamy. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści wyjmujemy ją z mikrofali.


 Instrukcja rozpuszczania czekolady do fontanny

Nasza czekolada NIE wymaga wcześniejszego roztapiania! 5-10 kilo (w zależności od pojemności urządzenia) umieszczamy w fontannie, ustawiamy temperaturę w urządzeniu na 40-50 stopni i po około 40 minut możemy cieszyć się płynącą czekoladą:)

W przypadku, gdy liczymy na szybszy efekt, wtedy przesypujemy czekoladę z opakowania doypack  do odpowiedniego naczynia np. miska spożywcza (nigdy nie umieszczamy czekolady w opakowaniu doypack w kuchence mikrofalowej) i umieszczamy go w kuchence mikrofalowej. Rozpuszczamy przy najmniejszej mocy kuchenki. Następnie wyjmujemy czekoladę z mikrofalówki mniej więcej raz na 60 sekund i dokładnie mieszamy. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści wyjmujemy ją z mikrofali.


 

Instrukcja rozpuszczania czekolady do picia

Do naczynia wlewamy 250 ml podgrzanego mleka, następnie wsypujemy minimalnie 35g czekolady dowolnej Blanche Hot.


Instrukcja przygotowania mini deserówSalaterka krok po kroku

 

 

 

 

 

 

 

 

Przyrządzenie takiego deseru to sprawa bardzo prosta.  Co będzie potrzebne?

Na pewno salaterka czekoladowa, ozdoby których chcesz użyć czyli np. wiórki czekoladowe, mikro kropelki czekoladowe, rureczki bądź igiełki z ciemnej czekolady-możesz użyć różne owoce – te, które najbardziej lubisz.
Będziesz potrzebować wypełnienie salaterki- w tym przypadku jest to krem, który przyrządza się w bardzo prosty sposób. Potrzebne będą: śmietana, krem, woda, rękaw.
-Schłodzoną śmietanę w ilości 1000 g (najbardziej pożądana to 30% tł.) ubijamy mikserem bez dodatku cukru,
-Odważoną ilość 200 g zakupionego stabilizatora w proszku wsypujemy do 250 ml wody, która musi mieć temperaturę 20 st.C
( temperatura pokojowa- nie może być zimna ponieważ składniki nie wymieszają się) i dokładnie mieszamy,
-Do ubitej śmietany wlewamy krem i dokładnie, delikatnie łączymy składniki.
Całość przekładamy do rękawa , któremu uprzednio odcięliśmy końcówkę i uzupełniamy przygotowaną salaterkę.Dekorujemy według upodobania i smaków.Składniki , które znajdziecie w naszym pakiecie wystarczają na uzupełnienie paletki salaterek.

Życzymy smacznego!